Om projektet

Projektet Overload föddes från behovet att sprida information om utmattning.

Förhoppningen är att nå ut till redan utmattade, de som är på väg att bli det och de som är på väg tillbaka från en utmattning för att kunna dela erfarenheter och stöd. Men avsikten är också vill också öka förståelsen om vad utmattning är och hur det eventuellt kan förebyggas.

Tanken är också att kunna stödja anhöriga och vänner, och förhoppningsvis nå ut till arbetsgivare och kolleger, så att de ska kunna förebygga utmattning och stödja dem som drabbats.

I ett större perspektiv hoppas Overload väcka diskussion om arbetslivet och de krav det ställer på oss, om varför sjukskrivningarna av psykiska orsaker ökar, om varför utmattning fortfarande inte är en diagnos i Finland.

Jag har själv drabbats av utmattning.
Två gånger på olika arbetsplatser.

Jag som är ansvarig för projektet heter Sanna Karlsson. I mitt yrkesliv har jag jobbat med kommunikation i olika former: journalistik på radio och tidning, översättning och kommunikatörsjobb inom organisationer. Med den här kombinationen av erfarenhet och kunskaper vill jag hjälpa andra att kanske inte krascha in i väggen utan bromsa tidigare.

Under mina utmattningar var det otroligt viktigt för mig att inse att de symtom jag hade berodde på att långvarig stress utan tillräcklig återhämtning påverkar kropp och psyke på många olika sätt. Samtidigt var det otroligt viktigt också att få ta del av andras historier, både i det riktiga livet och på sociala medier och via böcker.

Projektet Overload i medierna:

HBL 10.3.2020: Nya webbplatsen Overload ska hjälpa utmattade

Vi använder cookies på sidan och analyserar trafiken med hjälp av Google Analytics.

De uppgifter du uppger via kontaktformuläret används enbart för att svara på eventuella frågor. Vi sparar inte uppgifterna i något personregister.